BBK je i u 3. kvartalu 2021. najveći proizvođač smartfona na svetu


Analitičari iz Counterpoint-a objavili su kakvo je stanje na tržištu smartfona bilo u trećem kvartalu ove godine. Ukupno je isporučeno 342 miliona smartfona, što je 6% manje nego u istom razdoblju pre godinu dana.

Po tržišnom udelu isporučenih uređaja, Samsung je i dalje najveći pojedinačni brend sa udelom od 20% u trećem kvartalu. Samsung je isporučio 69,3 miliona smartfona, što je 20% više u odnosu na prethodni kvartal, ali manje od 80,4 miliona smartfona koje je južnokorejski proizvođač isporučio u trećem kvartalu 2020. godine.

Drugi na lestvici je Apple sa udelom od 14%, a slede ga Xioami sa 13%, Oppo i Vivo sa po 10% i Realme sa 5% tržišnog udela. Xiaomi je tokom trećeg kvartala isporučio 15% manje uređaja nego u 2. kvartalu i 5% manje nego u istom periodu prošle godine, što Counterpoint objašnajva vrhuncem problema u snadbevanju komponentama za tu kompaniju. Apple je na godišnjem nivou povećao isporuke za 15% zahvaljujući dobroj potražnji za iPhone 12 i 13 serijom uređaja.

Kombinovani udeo brendova pod BBK grupom, koju čine Oppo, Vivo, Realme i OnePlus, iznosi više od 25%, što BBK čini najvećim proizvođačem smartfona na svetu u 3. kvartalu, dok je istu titulu kineska kompanija odnela i kvartal pre. Counterpoint za brend Realme navodi da je 3. kvartal bio rekordni za kompaniju sa isporučenih 16,2 miliona smartfona, uprkos vrhuncu nestašice komponenti na tržištu.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.