DuckDuckGo pravi desktop browser


DuckDuckGo je najpoznatiji po svom web pretraživaču koji je fokusiran na privatnost i ne prati vaša pretraživanja i lične podatke na način na koji to rade Google ili Bing. Godinama imaju svoju mobilni browser, a sada su najvili i planove za svoj desktop web browser.

DuckDuckGo navodi da će novi browser za desktop računare umesto nekog prilagođenog Chromium izdanja poput mnogih sličnih browsera ipak koristiti defaultne engine zavisno od operativnog sistema. To bi značilo da će se Windows verzija browsera bazirati na Edge-u, dok bi za macOS osnova bila najverovatnije rađena na Safari-ju.

Browser će naravno imati ugrađen funkcije za privatnost, pa će takođe blokirati alate za praćenje sa web stranica, imaće kriptovane konekcije radi poboljšanja bezbednosti, pojednostavljen interfejs i još mnogo toga. Osim ovoga iz kompanije navode da će njihov browser biti značajno brži od Chrome-a, a uskoro bi se trebale pojaviti njegove prve beta verzije za macOS i Windows. Nema reči o tome hoćemo li i kada videti DuckDuckGo desktop aplikaciju za Linux.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.