Glasovni i video pozivi od sada dostupni u Gmail aplikaciji


Uprkos brojnim kritikama korisnika, Google se nije šalio kada je najavio da pretvara Gmail u centralnu komunikacionu platformu. Od sada, naime, svi Google Workspace, G Suite ili lični Google nalog, mogu uspostavljati glasovne i video pozive putem Google Chata unutar kompanijine aplikacije na Android-u i iOS-u.

Reč je o funkciji najavljenoj još u septembru, koja zapravo delom pretvara Gmail u svojevrsnu VoIP (Voice over Internet Protocol) aplikaciju. Podsetimo, do sada je započinjanje poziva bilo moguće jedino uz slanje Google Meet pozivnice za video konferencije, što je ponekad bilo poprilično komplikovani za jednostavni "jedan na jedan" (one-to-one) razgovor.

Situacija je sada uveliko olakšana, pa se tako iznad pojedinačnih konverzacija nalaze namenske ikone telefona i kamere za pokretanje glasovnih i video poziva.

"Budući da se neki timovi počinju da vraćaju u kancelarije, dok drugi ostaju kod kuće, nadamo se da će ovo olakšati povezivanje sa vašim kolegama u svetu hibridnog posla. Ova funkcija omogućiće vam neprimetno prebacivanje sa chata na glasovni ili video poziv kada je to potrebno", saopštili su iz Google-a.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.