Google bi sledeće godine mogao da predstavi svoj smartwatch


Glasine o Google-ovom pametnom satu su prisutne već godinama, ali bi ovaj uređaj napokon mogao da ugleda svetlo dana 2022. godine.

Izvori tvrde da kompanija Googgle naredne godine namerava da predstavi prvi pametni sat koji je sama proizvela. Sat se razvija pod kodnim imenom Rohan, koristi WearOS, a ima okrugli ekran bez fizičke ivice.

Rohan bi bio relativno tipičan smartwatch, imao bi senzor za praćenje rada srca i bateriju koja bi se morala svakodnevno puniti. Koristio posebne narukvice, tako da konvencionalni ne bi bili kompatibilni. Izvor tvrdi da bi koštao više od Fitbit-a i predstavljao bi rivala Apple-ovom Watchu.

Softver bi mogao da bude najvažnija karakteristika. Baš kao i Pixel telefoni, Rohan bi poslužio za demonstraciju Google-ove platforme, u ovom slučaju operativnog sistema WearOS 3. Pokazivao bi korisnicima šta sve može, a partnerima za hardver bi predstavljao referentnu tačku za dalji rad.

Google još uvek ništa ne otkriva.

Koncept možda nije nov jer je Google navodno ranije odustao od prvog pametnog sata 2016. godine te je ukazao poverenje trećim stranama kao što su Fossil, LG i drugi. Ipak, korak napred je napravio kupovinom Fitbit-a i pripajanja svog tima za nosive uređaje ovom brendu. Cilj je i ponuditi funkcije fokusirane na zdravlje kao što to čini Apple.

Za Google je njegov sopstveni sat verovatno i neophodan jer Apple nastavlja da dominira na tržištu pametnih satova uprkos jefinijim uređajima i konkurenciji koju predstavljaju Samsung i Garmin. Mnogi to pripisuju slabom hardveru, kao i značajnom nedostatku ažuriranja OS-a. Zvanični Google-ov sat neće nužno unaprediti tržište, ali bi mogao da motiviše druge proizvođače da se više potrude.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.