Igre za Android stižu i na računare sa Windows-om


Google za sledeću godinu priprema verziju aplikacije Google Play Games za računare koji rade na operativnom sistemu Windows, a koja će omogućiti uživanje u igrama namenjenim Android-u i na računarima. Treba naglasiti kako pri razvoju aplikacije Google ne sarađuje sa Micros-oftom pa će to biti njihova odvojena aplikacija koja neće imati neku posebnu integraciju sa Microsoft-ovim operativnim sistemom.

Play Games pokretaće se lokalno, na stonim i laptop računarima i neće se streamovati. Iz Google-a kažu kako će aplikacija podržavati verziju Windows 10 i sve novije - dakle, jedanaesticu i ostale Windows-e koje će Microsoft predstaviti u budućnosti.

Osim što će moći pokretati same igre, putem aplikacije moći će se nastaviti igrati već započete igre sa drugih uređaja. Npr. ako na svom telefonu ili tabletu uživate u nekoj igri i ako je poželite igrati na većem ekranu, bez problema ćete moći nastaviti tamo gde ste stali pokretanjem iste igre na računaru sa Windows-om.

Kao što je poznato, i Microsoft je počeo testirati aplikacije za Android na računarima koje pokreće Windows 11, pri čemu sarađuju ne sa Google-om, već sa Amazon-om. S obzirom na to da nema saradnje sa Google-om, to znači da će korisnicima biti dostupan manji broj aplikacija i igara koje će moći instalirati na računare, objasnili su na The Verge-u.

S novom najavom iz Google-a i njihovom aplikacijom koja će omogućiti pokretanje igara za Android ne samo na Windows-u 11, već i na verziji Windows 10, takva ograničenja oko broja dostupnih igara više neće biti problem. Tačan datum kada ćemo u igrama za Android moći uživati i na računarima još nije poznat, ali iz Google-a kažu da će to biti tokom sledeće godine.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.