Instagram navodno dostigao dve milijarde mesečno aktivnih korisnika


Uprkos brojnim optužbama da je štetan za decu i tinejdžere, čini se da Instagram ne prestaje da niže impresivne brojke. Naime, anonimni zaposleni kompanije otkrili su za CBNC da je platforma dostigla čak dve milijarde mesečno aktivnih korisnika.

Instagram je, prema navodima anonimnih izvora, prešao tu brojku otprilike nedelju dana pre odluke da Facebook promeni ime u Meta. Pretpostavlja se da verovatno neće objaviti svoju korisničku bazu, delom zbog afera koje poslednjih meseci kruže, ali i činjenice da im to nije uobičajena praksa.

TikTok zadaje veliku glavobolju Instagram-u, ali i dalje uspevaju da ostanu korak ispred njega, barem za sada. Kineska društvena mreža je još u septembru ove godine prešla milijardu mesečno aktivnih korisnika, svega tri godine nakon što je postala svima dostupna.

Međutim, izvršni direktor Mete Mark Zuckerberg, odlučio je da napravi svojevrsnu kopiju TikTok-a, Instagram Reels, sa svrhom da podstakne stare na ostanak i privuče barem neke nove korisnike u uzrastu između 18 i 29 godina na platformu.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.