Instagram uveo ''Take a Break'' opciju za tinejdžere, stiže još noviteta


Prije svega, zvanično je uvedena ranije najavljena opcija "Take a Break", koja je dostupna u SAD-u, Velikoj Britaniji, Kanadi i Australiji. Sada, kada korisnik neko vreme pregleda sadržaj na Instagram-u, dobiće notifikaciju da napravi pauzu i da postavi podsetnike za budućnost. Tinejdžeri će posebno dobijati notifikacije da naprave podsetnike kako bi bili upoznati sa postojanjem ove opcije. Takođe, biće im ponuđeni saveti eksperata o korišćenju društvene mreže.

U martu će Instagram uvesti alate za roditelje i staratelje koji će im omogućiti da imaju uvid o vremenu koje njihova deca provode na Instagram-u, kao i da postave vremenska ograničenja. Tinejdžeri će dobiti opciju da obaveste svoje roditelje ukoliko prijave nekoga na društvenoj mreži, a to će služiti kao signal za odrasle da bi trebali da obave razgovor o nečemu što se događa.

Jedna od eksperimentalnih mogućnosti koja će biti korisna za tinejdžere i adolescente koji žele ukloniti svoje aktivnosti na aplikaciji načinjene kada su bili mnogo mlađi. Biće im omogućeno da masovno brisanje objavljenih fotografija i klipova, kao i uklanjanje svih njihovih lajkova i komentara. Ova mogućnost će biti dostupna za sve u januaru.

Još jedna testna mogućnost će biti proširenje onoga što je uvedeno ranije ove godine, a odnosi se na zabranu odraslima da šalju direktne poruke tinejdžerima koji ih ne prate. Početkom sledeće godine će biti ukinuta mogućnost odraslima da taguju ili spominju tinejdžere koji ih ne prate, kao i da uključuju njihov sadržaj u Reels Remixes ili Guides. Analizira se i mogućnost dodatnog ograničavanja osetljivog sadržaja koji tinejdžeri vide, a trenutno se radi na tome da korisnici dobiju predlog da pređu na drugu temu ukoliko jednu prate duže vremena.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.