iPhone 14 Pro bi trebao da dobije 8GB RAM-a i 48MP kameru


Izgleda da nije prerano razmišljati o nadolazećoj iPhone 14 seriji, koju Apple predstavlja sledeće jeseni pa se već saznaje da će iPhone 14 Pro dobiti 8GB RAM-a i 48MP kameru na leđa.

Sledeća godina bi trebala da bude svojevrsna prekretnica za Apple-ov iPhone. Pre svega, novi iPhone 14 modeli trebali bi konačno da se reše notcha na vrhu ekrana. Taj najfunkcionalniji urez u ekranu u svetu smartphonea je istovremeno nešto što jedni preziru, a drugi se njime diče.

U njemu iPhone nosi najnapredniju biometrijsku autorizaciju prepoznavanjem lica, koju koristi i za autorizaciju plaćanja.

Umesto notcha, iPhone 14 će izgledno dobiti rupicu selfie kamere, a priča se da bi konačno trebao dobiti i čitač otisaka ispod ekrana.

Sveže glasine iz Apple-ova tabora najavljuju sad i najviše radne memorije do sada. Naime, ovogodišnji iPhone 13 Pro modeli raspolažu sa 6GB RAM-a, ali kao što znamo to im je više no dovoljno za super gladak rad i multitasking premda u Android svetu flagship telefoni danas imaju minimalno 12GB, a neki i čak 18GB.

Kamera na leđima takođe će konačno premašiti 12MP pa bi glavni senzor trebao dobiti 48MP. Opet za poređenje, top modeli u Android taboru danas nose 108MP senzore, a predstavljen je i 200MP senzor iz Samsung-a.

Realno, iPhone 14 serija je još jako daleko i do sledeće jeseni ćemo još o njima svašta čuti, ali kao i obično, gde ima dima ima i vatre.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.