Jeftiniji telefoni će biti brži zahvaljujući Android-u 12 Go Edition


Google-ov operativni sistem Android 12 stiže do sve više uređaja, a kompanija je sada najavila i Android 12 Go Edition.

Reč je o OS-u koji stiže na uređaje 2022. godine, a koji će one jeftinije učiniti do 30 posto bržim. To je dodatak na već omogućeno poboljšanje od 20 posto koje je Google ostvario sa prethodnim Android-om 11 Go Edition. Kompanija je potvrdila i da je "ispeglala" animacije.

Ukoliko je prostor na telefonu problem, nova fnkcija će omogućiti OS-u da štedi bateriju i memoriju tako što će prebacivati aplikacije u hibernacioni mod, odnosno one koje ne korisnik ne upotrebljava često. Osim toga, biće moguće koristiti Files Go opciju za sigurno uklanjanje nečega, a potom povratak istog nakon 30 dana. U međuvremenu, opcija Nearby Share omogućava čuvanje podataka transferom aplikacija između uređaja. Pored toga, ukoliko korisniku ikada zatreba prevod web stranice, to će činiti brzo i lako zahvaljujući novoj prečici.

Osim performansi, Android 12 Go Edition donosi i bolju zaštitu privatnosti. Kontrolna tabla će omogućiti pregled svih dozvola za instalirane aplikacije, kao i njihovo povlačenje ukoliko to bude potrebno. Biće moguće proveriti da li su kamera i mikrofon aktivni zahvaljujući novim indikatorima privatnosti koji se nalaze na na status traci. nadogradnja će omogućiti i ograničavanje pristupa aplikacija lokaciji korisnika pa će ta lokacija biti tek približna, a ne precizna. Ako korisnik dopusti nekom da koristi njegov uređaj, moći će otvoriti privremeni account direktno sa zaključanog ekrana. Android 12 Go Edition će automatski resetovati telefon kada privremeni korisnik završi sa korišćenjem.

Google je takođe saopštio da više od 200 miliona ljudi širom sveta koristi Android Go Edition. To nije loše kada se uzme u obzir da je prisutan od 2017. godine.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.