Kako vratiti dislike na YouTube-u? Vrlo jednostavno


Ako vas je nedavna odluka YouTube-a da ukine prikaz broja dislajkova pogodila, možete natrag doći do prikaza, iako to nije ili neće možda više biti baš tačan broj, nego približan. Spas leži u dodatku za Chrome i Firefox jednostavno nazvanom Return YouTube Dislike.

Možete otići na stranicu tog dodatka pa nakon klika na Install dobijete linkove na taj dodatak u Chrome-ovoj i Firefox-ovoj prodavnici dodataka, JavaScript datoteku za Tampermonkey, a postoji i implementacija za jailbreakovani iOS.

Nakon što ste ga instalirali, otiđete na pregled nekog videa na YouTube-u i - prikaz broja dislajkova se vratio!

Naravno, ovo je daleko od savršenog rešenja. Dok god Google-ov, tj. YouTube-ov API vraća broj dislajkova, dodatak Return YouTube Dislike prikazivaće tu brojku, te će je spremati u svoju bazu podataka, kako bi imao tu osnovu za budućnost, kad YouTube onemogući taj deo API-ja. A kad se to dogodi, onda će kombinovati te arhivirane podatke i ekstrapolirati podatke u zavisnosti o aktivnosti korisnika dodatka, odnosno procenjivaće broj dislajkova na temelju aktivnosti korisnika za one videe za koje ne postoje arhivirani podaci. Dve posledice su toga - manja tačnost broja dislajkova (to je ipak daleko bolje nego da ne piše ništa) i sporije ažuriranje broja dislajkova.

Što veći broj korisnika koristi ovaj dodatak, to će podaci o dislajkovima biti bolji (ako ne za opštu populaciju, onda za populaciju koja koristi Return YouTube Dislike). Nadajmo se samo da neće biti izbačen iz Chrome-ove prodavnice dodataka. Tu je tek nedelju, a već ima preko 200.000 preuzimanja.

Rado bismo se ponadali i da će YouTube, kad vide popularnost tog dodatka, odlučiti da vrati prikaz dislajkova, ali u to se nema smisla nadati, jer je YouTube ukinuo prikaz dislajkova uprkos protivljenju svojih korisnika, pa tako vrlo verovatno neće ni vratiti prikaz dislajkova - jer ne slušaju svoje korisnike. Korporativni i politički interesi ipak su važniji od glasa tamo nekakvih gledalaca videa na YouTube-u, pa makar ih možda bilo i milijarde...

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.