Microsoft jako polako ubija Control Panel u Windows-u


Pre nekoliko godina Microsoft je objavio svoje planove po kojima je trebao da ugasi klasičan Control Panel i prebaciti sve njene funkcije u novi Settings app.

Međutim, do sada je tek nekoliko sićušnih stvari uklonio iz Control Panel-a, a kako nikada nije objavio kada bi proces čitave tranzicije trebao da bude dovršen, već nam se nekako činilo da od toga neće biti ništa.

Međutim, izdavanjem novog Windows 11 build-a sa oznakom 22509, koji je dostupan korisnicima u Dev kanalu Insider programa, Microsoft je napravio neke relativno veće pomake.

"Premestili smo napredna podešavanja deljenja (kao što su otkrivanje mreže, deljenje datoteka i štampača i deljenje javnih foldera) na novu stranicu u aplikaciji Podešavanja pod Naprednim mrežnim podešavanjima. Napravili smo neka ažuriranja stranica specifičnih za uređaj u odeljku Štampači i skeneri u Podešavanjima kako bismo prikazali više informacija o vašem štampaču ili skeneru direktno u Podešavanjima kada su dostupni. Neke od ulaznih tačaka za podešavanje mreže i uređaja na coltrol panelu sada će se preusmeriti na odgovarajuće stranice u Podešavanjima", objašnjava Microsoft.

Iako ovo izgleda kao da se nešto dešava, još uvek se radi o malim pomacima tako da ne bismo mogli reći da je "ubijanje" Control Panela pred vratima.

Pored toga, ako niste u Insider programu, i dalje nećete moći da vidite ni ove novitete pa većini ovo još neko vreme neće apsolutno ništa značiti.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.