Nokia 9 Pureview neće dobiti Android 11 zbog suludog razloga


HMD Global objavio je lošu vest za sve vlasnike Nokia 9 Pureview telefona, ma koliko ih bilo. Taj flagship telefon iz 2019. na kraju ipak neće dobiti Android 11 ažuriranje, a krivac za to je glavni adut ovog telefona.

Predstavljena u februaru 2019. Nokia 9 Pureview trebala je da bude Nokia flagship koji se dugo čekao. Odugovlačenje oko izlaska na tržište pa ni godinu dana stari čipset nisu joj pomogli u prodajnim rezultatima.

Uz P-OLED ekran visoke rezolucije i premium dizajn, glavni adut tog telefona trebala je da bude penta kamera na leđima, sačinjena od pet 12MP kamera koje snimaju istovremeno.

Poljska divizija HMD Global-a je objavila da taj najsvježiji Pureview telefon nakon ažuriranja na Android 10, novije verzije Google-ovog OS-a neće dobiti.

Najzanimljivije u celoj priči je razlog zbog kojeg Android 11 ne može da dobije. Navodno je upravo ta penta kamera na leđima ono zbog čega će zauvek ostati na Android-u 10.

Softver kamere i njene funkcije nisu iz nekog razloga kompatibilni sa Androidom 11 pa ništa od tog ažuriranja.

HMD Global će u nekim regionima, korisnike Nokia 9 Pureview telefona častiti sa 50% popusta na kupovinu Nokia telefona sa Android-om 11, piše Gsmarena.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.