Novi iPhone SE sa podrškom za 5G očekuje se početkom sledeće godine


iPhone SE predstavlja najjeftiniji ulazak u svet iPhone-a i Apple-ov ekosistem pa je kao takav prilično tražen na tržištu, uprkos tome što ne izgleda poput najnovijih flagshipa, niti nudi sve iste funkcionalnosti. Trenutno je u prodaji iPhone SE (2020), koji se zasniva na kućištu iPhone-a 8 i procesoru A13 iz iPhone-a 11. Sada se, pak, pojavljuju informacije kako bi početkom 2022. godine, najkasnije na proleće, mogao pojaviti njegov naslednik – ali, sa tek manjim nadogradnjama.

Prema istraživačima kompanije TrendForce, Apple za prvo tromesečije 2022. godine planira osveženu liniju iPhone-a SE, kojom žele osnažiti svoj uticaj u srednjoj klasi telefona sa 5G povezivanjem. Planovi su im ambiciozni, pa se navodno planira proizvodnja u količinama od 25 do 30 miliona komada do kraja sledeće godine.

Kad je reč o karakteristikama, tu je neke podatke izneo poznati analitičar Ming-Chi Kuo. On kaže kako će iPhone SE i u svojoj trećoj generaciji ostati veran sadašnjem spoljnom dizajnu. To bi značilo da će zadržati kućište iPhone-a 8 (podsetimo, reč je o dizajnu predstavljenom na iPhoneu 6, 2014. godine). Ekran će ostati na dijagonali od 4,7", biće tu i, za današnje vreme vrlo široki okvir oko njega, kao i Home tipka sa Touch ID čitačem otiska prsta.

Ono što će biti nadograđeno jeste procesor, pa bi iPhone SE (2022) trebao da ima podršku za 5G mreže, a zasnivaće se na 5-nanometarskom SoC-u A15 Bionic, poznatome iz ovogodišnje linije iPhonea 13.

Neslužbeno se saznaje i kako Apple navodno radi na većoj verziji iPhone-a SE, koja bi u jeftinijoj verziji trebala da donese nešto veći i moderniji zaslon, ali lansiranje tog uređaja ne očekuje se pre 2023. godine. Trenutni raspored lansiranja za sledeću godinu predviđa model SE u prvom tromesečiju i četiri potpuno nova modela u drugoj polovini godine.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.