Ovako bi mogle da izgledaju Apple-ove pametne naočare?


Arsenalu uređaja koje Apple svake godine predstavlja tokom sledećih dvanaest meseci mogli bi dodati još jedan potpuno novi uređaj. O njihovim pametnim naočarima slušamo godinama, ali čini se kako je čekanju kraj i da će na konferenciji na kojoj će predstaviti sledeću generaciju iPhone-a predstaviti i svoje prve pametne naočare, odnosno uređaj za proširenu i virtuelnu stvarnost.

Kako je reč o Apple-u koji pokušava da curenje informacija o svojim uređajima svede na minimum, još dosta toga nije poznato, ali čini se kako će prvi model biti napravljen slično kao i Oculus-ove naočare, a podržavaće proširenu i virtuelnu stvarnost.

Ranije ove godine na mreži su se pojavili neki nacrti i skice kako bi taj uređaj mogao da izgleda, a na temelju tih nacrta dizajner Ian Zelbo napravio je rendere koji nam pokazuju potencijalni dizajn Apple-ovih AR/VR naočara. Dakle, nije reč o dizajnu koji je procureo iz Apple-a, već je ovaj dizajner na temelju dostupnih podataka napravio render koji bi mogao da bude isti, sličan, ali i različit od konačnog modela.

Dizajn otkriva uređaj sa staklenim vizirom unutar kojeg je moguće uživati u sadržaju virtualne stvarnosti, ali i proširene stvarnosti kao i bočno remenje koje podseća na remen Apple-ovog sata. Prema svim dosadašnjim informacijama, Apple-ove naočare biće namenjene samo onima dubljeg džepa pa se očekuje premium cena. Ime uređaja nije poznato - godinama se govori o Apple Glasses, dok je Zelbo zamislio malo drukčiji naziv Apple View.

Koliko su njegovi nacrti tačni, trebali bi da saznamo već u septembru sledeće godine.

Prema više izvora povezanih sa kompanijom, nakon ovog uređaja već godinu ili dve posle možemo očekivati pametne naočare koje će izgledati kao i klasične naočare za vid ili sunčane naočare i koje će imati samo podršku za proširenu stvarnost.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.