Qualcomm predstavio svoj najnoviji premium Snapdragon čipset


Tokom svoje godišnje tehnološke konferencije, Qualcomm je najavio i predstavio svoju najnoviju premium mobilnu platformu - Snapdragon 8 Gen 1.

Snapdragon 8 Gen 1 je sledeći Qualcomm-ov čipset za flagship telefone sledeće generacije, ali je ujedno i njihov prvi čip koji koristi novi šemu brendiranja i naziva. Ovo je ujedno i prvi ARMv9 čip ove kompanije koji je proizveden u 4nm procesu. Iz Qualcomm-a navode da će Snapdragon 8 Gen 1 čip isporučiti do 20% brže performanse CPU-a i 30% poboljšanje efikasnosti u odnosu na Snapdragon 888, dok će njegov novi GPU isporučiti 30% bolje grafičke performanse i 25% bolju efikasnost. Čipset ima procesor sa 8 jezgara, Adreno grafiku sledeće generacije i novu eru vrhunske mobilne tehnologije opremljene najsavremenijom 5G modemom, veštačkom inteligencijom, podrškom za kamere, boljom podrškom za igre, Wi-Fi i Bluetooth tehnologije za sledeću generaciju premium uređaja.

Usvajanje Snapdragon 8 Gen 1 platforme su najavili brojni proizvođači i brendovi, a prvi komercijalni uređaji sa novim čipsetom očekuju se već krajem ove godine.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.