Xiaomi razvio novu bateriju sa više kapaciteta u istim dimenzijama


Kompanija Xiaomi je putem društvene mreže Weibo najavila novu tehnologiju baterija.

Reč je o tehnologiji na kojoj Xiaomi-jev razvojni tim radi već dugo i koja bi trebala da bude dostupna naredne godine. Kompanija je uspela da poveća silikonski sadržaj u unutrašnjosti baterije za tri puta, a to je rezultovalo efikasnijim kapacitetom skladištenja,

U istu veličinu baterije sada može "stati" 10 posto više mAh te ona može ponuditi do 100 dodatnih minuta rada sa jednim punjenjem Tehnologija "pakovanja" je takođe promenjena čime se dodatno dobilo na prostornoj efikasnosti. PCM modul je postavljen pod uglom od 90 stepeni i više ne leži ravno, a to je rezultovalo uštedom prostora.

Xiaomi je takođe opremio novu bateriju čipom koji se oslanja na napredne algoritme, a time se povećala bezbednost i dugotrajnost ćelija zahvaljujući praćenju punjenja tokom noći. Ovaj čip sprečava stanje prenapunjenosti baterije kada je uređaj spojen sa punjačem predugo. Postoji i određena kontrola temperature zahvaljujući dodatnim senzorima jer litijum-jonske baterije nikako "ne vole" visoke temperature. Kako nova tehnologija kontroliše temperaturu, za sada nije poznato.

Masovna proizvodnja nove Xiaomi-jeve baterije bi trebala da počne u drugoj polovini naredne godine.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.