Apple dosegao vrednost od 3 biliona dolara


Apple je bio prva kompanija u svetu, čije deonice su dostupne na berzi, s njihovom ukupnom vrednošću od bilion dolara. To se dogodilo u leto 2018. godine. Potom je, dve godine kasnije, ta vrednost bila udvostručena na 2 biliona dolara, a sada, manje od godinu i po nakon toga, dosegnula je i rekordna 3 biliona. I ovoga puta Apple je postao prva kompanija u istoriji kojoj je to uspelo.

Vrednost Apple-ovih deonica u gotovo je konstantnom trendu rasta još od marta 2020 i kraćeg pada zbog početka pandemije. Prvog trgovinskog dana na Wall Street-u, ovoga ponedeljka, ulagači su na berzu krenuli sa optimizmom, pa je zabeležen rast vodećih deoničkih indeksa. Cena Apple-ove deonice tokom dana je porasla sa oko 177,5 na više od 182 američka dolara, čime je njihova ukupna vrednost prvi put premašila 3 biliona američkih dolara. Trgovinski je dan ipak zaključen malo ispod i "okrugle" vrednosti.

Prema analitičarima, ono što povećava interes ulagača za Apple-ove deonice jest stabilan rast njihovih prihoda i robusnost poslovanja, što čini ovu deonicu fundamentalno snažnom. Usput, Apple je jedan od predvodnika i inače rastuće tehnološke industrije, a osim hardvera poprilično dobro stoji i u prodaji usluga, čime konstantno širi bazu korisnika.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.