Apple je najvredniji brend na svetu, slede ga Amazon i Google


Iako je ova godina tek počela, istraživačka kompanija Brand Directory objavila je izveštaj u kojem se Apple smatra najvrednijim svetskim brendom u 2022. godini, a uz njega su se, očekivano, našli i Amazon, Google i Microsoft.

Apple-ov brend, prema Brand Directory-ju, vredi čak 355,1 milijardi dolara, ali treba napomenuti da je reč o računici do koje je samostalno došla istraživačka kompanija i koja ne predstavlja tržišnu vrednost brenda.

Drugi po vrednosti brenda je Amazon, a treći je Google koji, prema objavljenim podacima, najveći deo svojih prihoda dobiva pomoću oglasa. Četvrti je Microsoft koji u zadnje vreme ima pune ruke posla s najavom velike akvizicije. Sledi ga američki lanac prodavnica Walmart, dok je na šestom mestu Samsung Group.

Uprkos aferama iz 2021. godine, Facebook zauzima sedmo mesto, a na osmom je Industrijska i komercijalna banka Kine (ICBC). Iako su prošle godine bili 21., kineski Huawei se ove godine popeo na čak deveto mesto, dok se na 10. mestu našao Verizon.

Osim liste najvrednijih brendova, Brand Directory je otkrio i da je najbrže rastući brend TikTok, koji je u odnosu na prošlu godinu utrostručio svoju vrednost i zauzeo respektabilno 18. mesto na lestvici.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.