Apple Watch 8 neće imati funkcije koje očekujemo?


Kada su se pojavili prvi modeli pametnih satova, njihove su opcije bile prilično ograničene i glavni fokus bio je na prikazivanju obaveštenja sa pametnih telefona. Ali, s vremenom se taj fokus promenio pa su kompanije krenule u razvijanje opcije za praćenje fizičkih aktivnosti i zdravstvenog stanja.

Danas je tako teško videti trkača koji na ruci nema pametni sat na kojem prati pretrčanu udaljenost, brzinu i otkucaje srca, a zahvaljujući praćenju otkucaja srca satovi mogu prepoznati i određene srčane probleme i upozoriti korisnike kako bi bilo dobro da posete doktora. Takođe, dostupna je i opcija očitavanja zasićenost krvi kiseonikom (nije teško zaključiti da se često koristila tokom pandemije) i druge opcije sa kojima se prati zdravstveno stanje korisnika.

Apple Watch jedan je od najpopularnijih pametnih satova na tržištu, a inženjeri ove kompanije već razvijaju brojne nove opcije sa kojima bi se sat mogao pretvoriti u pravi medicinski uređaj. Prema prethodnim informacijama koje su objavili poznati analitičari sa odličnim izvorima u Apple-u Ming-Chi Kuo i Mark Gurman, za nadolazeću generaciju Apple-ovog sata spominjale su se opcije poput merenja telesne temperature, nivoa šećera u krvi, merenje pritiska, planiranje plodnosti itd.

Sve spomenute opcije zaista bi Apple-ov sat pretvorile u moćan uređaj za praćenje zdravlja, ali čini se kako bi svi koji očekuju te opcije u Apple Watch-u 8 mogli da ostanu razočarani.

Iako ekipa iz Apple-a zaista razvija senzore za merenje temperature, šećera u krvi i pritiska za svoj sat, trebaće još dosta vremena dok te opcije budu usavršene i implementirane u njihov nosivi hardver. Za merenje temperature Gurman kaže kako je Apple usporio sa njenim razvojem, za merenje pritiska trebaćemo da se strpimo još barem 2-3 godine, dok bi nivo šećera u krvi mogli pratiti tek na verzijama sata predstavljenim u drugoj polovni decenije.

Bez spomenutih opcija, nova generacija sata više se ne čini toliko zanimljiva i tek ćemo videti kakve sve novitete Apple priprema za Apple Watch 8.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.