Disney+ dolazi u Srbiju ovog leta


Disney je najavio kako će ovoga leta proširiti dostupnost svog streaming servisa Disney+ na dodatna 42 zemlje i 11 teritorija širom Europe, Afrike i Azije, a za nas je to dobra vest – naime, među pobrojanima je i Srbija.

Podsećamo, Disney+ lansiran je krajem 2019. godine, a prilikom pokretanja bilo je sasvim jasno da ćemo na dolazak u Srbiju morati pričekati barem godinu dana. Na kraju će se to protegnuti na dve i po godine, ali – bolje ikad, nego nikad.

Disney+ je OTT streaming servis poput Netflix-a, a glavna prednost mu je bogati katalog sadržaja. Budući da Disney vlasnik poznatih franšiza Pixar, Star Wars i Marvel, imaju ogromnu istoriju sopstvene produkcije, a u ponudi su im i sadržaji National Geographic-a, ne čudi da je reč o najbrže rastućoj streaming platformi poslednjih godina. Trenutno beleže oko 120 miliona pretplatnika, što je više od Amazon-ovog Prime Vide-a. Netflix ih ima nešto preko 220 miliona.

O popularnosti Disney-evih sadržaja mnogo govori i činjenica da je na nedavno objavljenom popisu deset najčešće piratizovanih serija, polovina upravo s platforme Disney+.

Kad je reč o ceni, paket pretplate na Disney+ u SAD-u stokoštaji 8 dolara mesečno ili 80 dolara godišnje, što je nešto manje od cene Netflixa, koji je odnedavno poskupeo – pa najjeftinija mesečna pretplata u SAD-u sada košta 10 dolara.

Disney+ je streaming platforma za filmove i serije Disney-a, Pixara, Marvela, Star Warsa i National Geographic-a, koja uključuje naslove poput Simpson-a i još mnoge druge. Na odabranim međunarodnim tržištima takođe uključuje i novi brend zabavnog sadržaja Star (uključujući američki Hulu).

Streaming usluga kompanije The Walt Disney Company, Disney+, namenjena je direktnim korisnicima i deo je segmenta Disney Media & Entertainment Distribution unutar kompanije. Usluga nudi streaming bez reklama uz stalno rastuću kolekciju ekskluzivnih originalnih sadržaja uključujući dugometražne filmove, dokumentarne filmove, akcione i animirane serije i sadržaje kraćih formata.

Uz pristup dugoj Disney-evoj istoriji neverovatnih filmskih i televizijskih naslova, Disney+ je takođe ekskluzivna platforma za streaming najnovijih izdanja studija Walt Disney. Kroz Star nudi najnovija izdanja produkcije 20th CenturyStudios, Disney Television Studios, FX, Searchlight Pictures i još mnogo toga.

Osim Srbije, novom streaming servisu radovaće se u našem regionu mogu i stanovnici BiH, Crne Gore, Slovenije, Hrvatske, Severne Makedonije...

Kompletna lista gde sve dolazi Disney+ izgleda ovako: Albanija, Alžir, Andora, Bahrein, Bosna i Hercegovina, Bugarska, Crna Gora, Češka Republika, Egipat, Estonija, Grčka, Hrvatska, Irak, Izrael, Jemen, Jordan, Južna Afrika, Katar, Kuvajt, Latvija, Libanon, Libija, Lihtenštajn, Litvanija, Mađarska, Malta, Maroko, Oman, Palestina, Poljska, Rumunija, San Marino, Saudijska Arabija, Severna Makedonija, Slovačka, Slovenija, Srbija (uključujući i Kosovo), Tunis, Turska, Ujedinjeni Arapski Emirati, Vatikan.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.