Dogovor oko 5G mreža u SAD-u: Oko aerodroma luka biće isključene


Američke vlasti, agencija za avijaciju FAA, agencija za telekomunikacije FCC, Boeing, Airbus, avioprevoznici i na kraju teleoperateri Verizon i AT&T – svi oni bili su uključeni u pregovore oko načina i termina pokretanja novih 5G mobilnih mreža u Sjedinjenim američkim državama. O problematici mogućih interferencija 5G mreže u C-bandu (frekvencionom područiju između 3,7 i 4,2 GHz) s radarskim visinomjerima komercijalnih aviona već smo izveštavali, pa sada donosimo i vest o tome da je kompromis napokon postignut.

Krajem prošle nedelje AT&T i Verizon pristali su na to da svoje 5G mreže, prema zahtevima vladajućih, uključe 19. januara, a FAA je izdala detaljna uputstva o tome kako će se ove mobilne mreže nove generacije morati ponašati u blizini aerodroma. Operateri su to prihvatili, a FAA je potom objavila i finalni popis od 50 aerodroma oko kojih će 5G mreže morati imati tzv. "buffer" zone tokom narednih šest meseci. One će pokrivati područije koje avioni mogu preleteti u 20 sekundi leta oko aerodroma.

Aerodromi odabrane su prema njihovoj veličini, značaju, količini saobraćaja, ali i položaju – s ciljem da se smanji mogućnost da putnički ili teretni avioni tamo sleću u uslovima loše vidljivosti, moraju se oslanjati na radarski visinomer i time rizikuju interferenciju od 5G mreže. Oko tako odabranih aerodroma, dakle, 5G u C-bandu neće biti aktiviran 19. januara.

Američka agencija za avijaciju napominje kako je reč o kompromisu i da i dalje rade na merama koje bi trebale da osiguraju da do interferencija ne dođe, kako bi vazdušni saobraćaj bio potpuno siguran. U svrhe informiranja javnosti pokrenuli su i posebnu stranicu sa svim ključnim informacijama o 5G mrežama i bezbednosti avijacije.

Zašto u Francuskoj može?
Među ostalim, tamo objašnjavaju i zašto 5G u nekim zemljama ne predstavlja nikakvu opasnost za avione, a u SAD-u ipak postoji određeni rizik. Kao primer su uzeli Francusku, i naveli da su tamo uvedene šire zone isključenja oko aerodorma, postavljene na 96 sekundi leta, snage odašiljača su manje, a antene su usmerene prema tlu.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.