I TikTok testira uvođenje pretplateKineski TikTok, koji je u proteklih godinu dana doživeo eksploziju popularnosti, razmatra uvođenje pretplate za pojedine sadržaje.

Kako su potvrdili TechCrunch-u, opcija bi bila namenjena kreatorima sadržaja koji bi mogli naplaćivati pristup određenom sadržaju.

Za sad nije poznato kako bi funkcionisao ceo sistem pretplate odnosno plaćanja sadržaja, jer ste tek ograničeno testira. Nagađa se kako bi deo sadržaja i dalje bio besplatan, dok bi neki ekskluzivniji delovi bili dostupni samo korisnicima koji plate poseban pristup.

Zanimljivo, vest o mogućem uvođenju pretplate na TikTok-u dolazi samo dan nakon što je objavljeno da je Instagram krenuo s testiranjem pretplate za svoj sadržaj u SAD-u.

U slučaju Instagram-a, kreatori mogu da ponude pratiteljima da plate pristup ekskluzivnim Stories i videima uživo. Kreatori imaju slobodne ruke što se tiče određivanja same cene sadržaja, a korisnici koji su spremni platiti biti će posebno označeni u komentarima kako bi ih kreatori lakše prepoznali.

Takođe, treba podsetiti i da je Twitter uveo svojevrsnu pretplatu koja omogućava korisnicima da se pretplate na profile koje prate, a za uzvrat dobiju pristup ekskluzivnom sadržaju. Cena pretplate kreće se od 2,99 do 9,99 dolara mesečno, a platiše su označene posebnom značkom kako bi ih se prepoznalo među drugim pratiocima.

Ovo nije prvi pokušaj TikTok-a da monetizuje sadržaj na svojoj platformi. Već su ranije testirali opciju "davanja napojnice" kreatorima, što bi im omogućilo da primaju direktne uplate od pratilaca. Osim toga, već postoji opcija "darivanja" kreatora. Prošle je godine TikTok predstavio i 200 miliona dolara težak fond namenjen kreatorima, kako bi ih se podstaklo da stvaraju zanimljiviji i ekskluzivniji sadržaj na toj platformi.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.