Ima nade da WhatsApp stigne na iPad


Verzija WhatsApp-a za iPad, već je godinama na listi želja brojnih korisnika popularne aplikacije za razgovore. Iako je u prošlosti bilo govora o njoj, nikada se ništa konkretno nije napravilo, pa su se mnogi pomirili s činjenicom da ju možda nikada neće dočekati.

Ali, iako nije otkrio konkretne detalje, voditelj WhatsaApp-a Will Cathcart, ulio je malo nade mnogobrojnim iPad korisnicima.

"Ljudi žele WhatsApp aplikaciju za iPad već dugo vremena. Voleli bismo je da je napravimo“, rekao je Cathcart za The Verge ističući činjenicu da je kompanija puno radila na tehnologiji koja omogućava podršku korišćenja aplikacije na više uređaja.

To je, naravno, referenca za mogućnost korišćenja istog WhatsApp naloga na četiri različita uređaja, o kojoj je govorio i Mark Zuckerberg u junu 2021. godine. Tu opciju u ovom trenutku ima i WhatsApp aplikacija za web i desktop

"Ako imam uključenu opciju za više uređaja, mogu isključiti telefon ili pak izgubiti signal, a on će i dalje primati poruke na desktopu. Ta bi mogućnost bila jako važna i za aplikaciju za tablet, pa da ju se može koristiti čak i kad vaš telefon nije uključen", objašnjava Cathcart i dodaje da temeljna tehnologija već postoji.

Problem je, zapravo, do sad bio u načinu na koji WhatsApp enkriptuje poruke, pa onda nije bilo moguće sinhronizirati razgovore na svim uređajima putem interneta. Drugim rečima, ako aplikacija na telefonu nije imala pristup internetu, ona na desktopu jednostavno nije radila.

Međutim, WhatsApp je nakon dugo vremena pronašao način da se sve poruke i sadržaj korisnika pravilno sinhronizuju na svim uređajima, pa čak i u situacijama kada nema internet veze ili kad je baterija prazna, što u na kraju može rezultovati i aplikacijom za iPad.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.