Instagram testira vertikalno skrolovanje Story-ja


Početkom prošle godine iz Instagram-a su potvrdili kako rade na novom dizajnu Story-ja u kojem skrolovanje više neće biti samo horizontalno, već i vertikalno. Dakle, na nove priče moći će se prebacivati potezom prsta po ekranu prema dole ili gore.

Dok se do sada ta mogućnost samo spominjala, nedavno je Instagram počeo i sa prvim testiranjima. Kako je objavio poznati konsultant za društvene mreže Matt Navarra, sa nadogradnjom aplikacije nova mogućnost je postala dostupna korisnicima u Turskoj, a na mreži možemo pročitati da je Instagram počeo i sa testovima u Brazilu. Detalji o testiranju nisu poznati pa tako ne znamo hoće li opcija vertikalnog skrolovanja biti dostupna i korisnicima na drugim tržištima.

Takođe, nije poznato hoće li Instagram ovu opciju zaista implementirati u svoju društvenu mrežu, ali kako naglašavaju na tehnološkim portalima, kako je reč o sličnoj opciji kakvu već ima TikTok, a ta je mreža postala njihov najveći konkurent u svetu društvenih mreža, nije teško zaključiti da nismo daleko od dana od kad će se story-jima skrolovati i vertikalno.

Kako su to otkrili dosadašnji testovi, priče na Instagram-u zadržaće mogućnost prelaska na novu priču dodirom prsta po ekranu levo ili desno te će se ona koristiti za promenu priče istog korisnika, dok će se vertikalnim swipeom prebaciti na story drugih korisnika.

Takođe, kako bi se što uspešnije borili sa TikTok-om za naklonost korisnika, Instagram sve veći fokus stavlja na video sadržaj unutar Story-ja pa testiraju objave videa trajanja do 60 sekundi.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.