iPhone je već nedeljama najprodavaniji telefon u Kini


Od izlaska iPhone 13 serije pametnih telefona, Apple ne prestaje da se hvali impresivnim brojkama prodaje. Tako je, na primer, početkom januara Wedbush-ov analitičar Daniel Ives naveo u svom istraživanju da je kompanija u prazničnoj sezoni prodala čak 40 miliona novih iPhone-a.

Sada je Counterpoint Research objavio istraživanje u kojem navodi da se Apple-ovi novi pametni telefoni izrazito dobro prodaju i u Kini. Naime, iPhone 13 serija od svog je izlaska na kinesko tržište zauzela prvo mesto, uz poneko "natezanje" sa Vivo-m, ali svoju "krunu" ponosno nosi već proteklih šest nedelja.

Najprodavaniji je, prema podacima, standardni iPhone 13 koji nosi 51 posto od ukupne prodaje, a slede ga iPhone 13 Pro Max s 23 i iPhone 13 Pro s 21 posto. Na poslednjem mestu je, očekivano, iPhone 13 Mini sa pet posto prodaje u 2021. godini, piše Gizmochina.

Iz Counterpoint Research-a smatraju da je za ovaj uspeh zaslužna činjenica da je iPhone 13 u Kini izašao po relativno nižoj početnoj ceni i da je sa sobom doneo poboljšanu kameru i 5G funkcije. Osim toga, ističu da je Appleu pomogao i pad prodaje Huawei-jevih pametnih telefona zbog američkih sankcija.

"Appleov jedini pravi konkurent u Kini je do sada bio Huawei koji se trenutno suočava sa ozbiljnim problemima zbog američkih sankcija. Apple će verovatno nastaviti sa uspehom u Kini sve dok ostali konkurenti ne sustignu i marku i kvalitet", zaključio je voditelj istraživanja Tom Kang.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.