Isporuke smartphonea u 2021. porasle po prvi put nakon 2017.


Tržište smartphonea zadnji je put zabeležilo rast isporuka 2017. nakon čega je usledio uzastopni pad sve do lani kad je konačno zabeležen rast. Ovo su bili najjači igrači.

Silazni trend isporuka smartphonea počeo je zapravo dve godine uoči pandemije i globalne nestašice čipova, koji nisu nimalo pomogli.

Prema rezultatima istraživanja kompanija Counterpoint i IDC, 2021. beleži ponovni rast tržišta smartphonea. Counterpoint tvrdi da je rast na godišnjem nivou iznosio 4%, a IDC misli da je još optimističniji i prijavljuje rast od 5.7%.

Oba se istraživanja slažu u tome tko je apsolutni predvodnik, a to je Samsung, koji beleži rast isporuka od 6% u odnosu na godinu ranije.

Na drugom mestu je Apple koji je na godišnjem nivou rastao i više, tačnije 18%, ali po broju isporučenih telefona Samsung pobeđuje sa 270.7 miliona isporučenih telefona, dok je Apple isporučio 237.9 miliona iPhone-a.

Još veći rast na godišnjem nivou postigao je Xiaomi, koji je nakon rasta od 31% u odnosu na godinu ranije isporučio impresivnih 190.4 miliona telefona.

Na listi su još Oppo i Vivo sa takođe vrlo impresivnim rastom isporuka.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.