Italijanska policija odbeglog mafijaša pronašla pomoću Google Street View-a


Zanimljiva pravosudno-kriminalistička priča dolazi iz Italije, čija se policija pohvalila novim "ulovom". Prošlog meseca su, kažu, u španskok mestu Galapagar u blizini Madrida, uhapsili begunca koji se Italijanima uspešno skrivao gotovo dvadeset godina.

Njegovo ime je Gioacchino Gammino, danas je 61-godišnjak, a za njime se traga otkako je 2002. godine pobegao iz italijanskog zatvora. Tamo je završio kao pripadnik sicilijanske mafijaške grupe Stidda, a bio je optužen za ubistvo. Potom je iskoristio činjenicu da se u rimskom zatvoru, gde je u to vreme bio pritvoren, snimao film – pa je uspeo da pobegne koristeći to kao sredstvo za odvlačenje pažnje. Nakon bega netragom je nestao, a 2003. godine je u odsutnosti osuđen na doživotnu kaznu zatvora.

Nakon bega iz Rima, sada se saznaje, skrasio se u Španiji pod lažnim identitetom i radio kao vlasnik restorana i prodavnice voća. Gioacchino je tamo postao Manuel, oženio se, prodavnicu je nazvao "Voćnjak kod Manua", restoran "Manuova kuhinja" i živeo je gotovo normalnim životom. To je uključivalo i otvaranje Facebook stranice restorana, što se na kraju pokazalo pogrešnim. Policija ga je, naime, identifikovala po slikama na toj stranici, jer su primetili prepoznatljiv ožiljak na njegovoj bradi.

Nakon toga svoje su otkriće potvrdili i na servisu Google Street View, gde je mafijaš Gammino, a sada Manu, "uhvaćen" pred sopstvenom radnjom kako razgovara sa kupcem. Taj snimak je poslužio kao trag, jer je osoba nalikovala traženom ubici. Dodatna istraga potvrdila je da je zaista reč o italijanskom beguncu od pravosuđa, pa je policija krenula u akciju i pronašla ga tamo 17. decembra prošle godine.

Kada su došli po njega, navodno im je rekao "Kako ste me pronašli? Pa nisam čak ni porodicu nazvao već deset godina!". Gammino se nalazi u pritvoru u Španiji, a italijansko pravosuđe ga uskoro očekuje u svojoj zemlji.

Sigurni smo da vas zanima, pa ovde donosimo i link na Google Steet View, na kojem još uvek možete videti "Manua" u opuštenom razgovoru ispred radnje u Galapagaru, gde ga je Google-ovo vozilo uhvatilo u julu 2018. godine.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.