Microsoft kupuje Activision za 69 milijardi dolara


Microsoft je objavio kako će uskoro kupiti Activision Blizzard i pridružiti ga svojoj Xbox diviziji za video igre, što znači da će postati vlasnik čuvenih franšiza među kojima su najpoznatije Call of Duty, World of Warcraft, Starcraft, Diablo i Candy Crush.

Za akviziciju koja će ga učiniti trećim najjačim game publisherom na svetu iza kineskog Tencent-a i japanskog Sony-a, Microsoft će platiti neverovatnih 68,7 milijardi dolara, ali CEO Satya Nadella i ekipa iz Redmond-a smatraju da to nije previše novca u odnosu na ono što im ona akvizicija može pružiti, s obzirom da se radi o vlasnicima nekih od najprodavanijih franšiza video igara na svetu.

Stoga nas ne bi trebalo previše ni začuditi što Microsoft namerava isplatiti skoro 69 milijardi dolara Activision-u odjednom, jer akvizicija začudo neće uključivati nikakvo delimično plaćanje u deonicama, što je uobičajeno za ovakve ogromne transakcije.

Odmah nakon objave ove vesti gamerski svet je eksplodirao jer dok fanovi Xbox-a i Microsoft-a smatraju da je ovo odlično, drugi smatraju da će Redmond uništiti njihove najomiljenije franšize.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.