Nemačka želi da ugasi Telegram?


Popularna aplikacija za razmenu poruka, Telegram, mogla bi da se nađe na udaru regulatora u Nemačkoj, ali i ostatku Evropske unije.

Naime, kako je rekla za nemački list Die Zeit ministarka unutrašnjih poslova Nemačke, Nancy Faeser, nije isključeno da će Nemačka posegnuti za drastičnim merama ako Telegram ne reši problem desničarskih grupa i protivnika restrikcijama u pandemiji, koji se često služe tom aplikacijom za razmenu informacija i širenje dezinformacija, što je protivno nemačkim zakonima.

"Ne možemo to isključiti. Gašenje bi bilo ozbiljno i poslednje rešenje. Pre toga trebamo iscrpiti sve ostale mogućnosti", rekla je Die Zeitu.

Bezbednosne službe procenile su da Telegram često koriste desničarski ekstremisti i zagovarači teorija zavere kako bi mobilizovali istomišljenike.

Dodala je i kako o regualiciji Telegram-a raspravlja sa svojim kolegama u Evropskoj uniji.

Danas je Telegram u Dubaiju, sutra možda na Kajmanskim ostrvima. Trebaće nam puno snage kako bismo primenili naše zakone na njih i to ne možemo sami, istaknula je Faeser.

Kako bi nemačke vlasti tačno "ugasile" Telegram, teško je zamisliti. Jedno od rešenja je uveriti Apple i Google da ne nude Telegram u svojim prodavnicama aplikacija. Ali, šta je sa onima koji već imaju instaliranu aplikaciju na svojim uređajima? Osim toga, Telegram se može preuzeti i direktno s njihove internet stranice, što znači da Google i Apple uopšte nisu potrebni kako bi neko imao instaliranu aplikaciju na svom uređaju.

Uostalom, oni koji žele da je koriste, pronaći će način da je koriste.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.