OnePlus flagship killeri se navodno vraćaju


U prošlosti su mediji telefone OnePlus-a često nazivali "ubicama flagshipa". Razlog za to bio je jasan - njihovi uređaji imali su vrhunski hardver i specifikacije, a bili su prilično jeftiniji u odnosu na konkurente. Naravno, takvi su telefoni ponekad imali i neke kompromise i nisu imali baš sve opcije kao i top-modeli Apple-a, Samsung-a i drugih, ali za većinu korisnika je ta niža cena opravdavala takav kompromis.

S vremenom je cena novih modela OnePlusa rasla pa njihovi flagshipovi više nisu bili toliko povoljniji u odnosu na konkurente, tako da se pojam "ubica flagshipa" više nije povezivao sa njima. To bi se, ako je verovati novim informacijama koje su preneli tehnološki mediji, ponovno moglo promeniti.

Naime, čini se kako se OnePlus vraća svojim korenima i da pripremaju novu seriju telefona koju će, kao i njihove prve modele, karakterizovati snažan hardver i povoljnija cena. Cena o kojoj mediji nagađaju jeste do 475 dolara na kineskom tržištu, što je u odnosu na neke top-modele i više nego dvostruko jeftinije.

Glasine koje su počele da kruže mrežom govore kako će ta nova serija imati ravan ekran (neće biti zaobljen oko ivica) i "flagship čip", ači ne spominje se i model čipa. To može biti aktuelni Qualcomm-ov Snapdragon 8 Gen 1., ali i neki malo slabiji i stariji model, ali kako se navodi da će ti telefoni biti namenjeni igranju video igara i prilagođeni za top performanse, verovatno će imati najjači mogući model.

Ako žele snažan i cenovno prihvatljiviji model, to znači da će negde morati napraviti kompromis, a to mogu biti slabije kamere, sporije punjenje (nedostatak bežičnog punjenja), možda neće imati IP sertifikat i slično.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.