Policajci dobili otkaz jer su umesto lopova lovili - Pokemone


Dvojica američkih policajaca iz Los Angelesa dobila su otkaz, nakon što je otkriveno da su tokom radnog vremena i to dok su trebali biti u poteri za pljačkašima - igrali Pokemon Go.

Sada već bivši policajci, Louis Lozano i Eric Mitchell, otkaz su dobili još 2017. godine, ali su se žalili na oduku i sudski tražili povratak na posao.

Prema sudskim dokumentima, Lozano i Mitchell obilazili su svoje područje patrole u jugozapadnom delu Los Angelesa u aprilu 2017. godine, kad su na radiju dobili poziv da se priključe poteri za pljačkašim u obližnjem trgovačkom centru. Ali, dvojac se na poziv oglušio.

Kako su pokazali snimci iz njihovog automobila, policajci su bili u blizini trgovačkog centra i namerno ignorisali poziv. Centrali su javili da se nalaze u drugom delu grada, čime su pokušali da sakriju šta rade.

Na snimku se, među ostalim, može čuti kako raspravljaju o liku "Snorlax" koji se u Pokemon Go igri pojavio nekoliko ulica dalje. Tokom sledećih 20 minuta, policajci su se vozili obilazeći različite lokacije na kojima su se pojavljivali virtuelni Pokemoni i raspravljali o njima.

U sudskim dokumentima se navodi da su policajci "propustili uhvatiti pljačkaše", ali su zato uhvatili Pokemone.

Tokom žalbenog postupka, bivši policajci su priznali da su napustili svoje područije u potrazi za "Snorlaxom", ali da su to učinili kao "dodatni trud i posebnu patrolu". Žalili su se na da su u trenutku poziva bili u parku gde je svirala glasna muzika, pa da nisu čuli poziv na radiju, iako je na snimku bilo vidljivo da su čuli poziv i namerno ga ignorisali.

Nakon istrage, dobili su otkaz, koji je odbacivanjem žalbe potvrdio i sud.

Nije poznato jesu li policajci nastavili sa lovom na Pokemone ili su samo krenuli u lov na novi posao.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.