Predstavljen Honor Magic V preklopni telefon


Nakon uobičajenih glasina, curenja informacija i puštanja teasera od strane samog Honora, ova je kompanija juče i službeno predstavila svoj prvi preklopni smartfon sa savitljivim ekranom. Naravno, radi se modelu Honor Magic V, a poseban je po tome što je jedan prvih uređaja na tržištu sa širokim spoljnim ekranom kao kod klasičnih smartfona.

Ovaj ekran se u dijagonali proteže na 6,45 inča, izrađen je u OLED tehnologiji, a koristi 90 Hz stopu osvežavanja. Veliki ekran, dakle onaj preklopni, rasklopi se na 7,9 inča, a stopa osvežavanja mu iznosi 120 Hz.

Uređaj je malo veći od Samsunga Galaxy Z Fold 3, od kojeg je ujedno i tanji. Masa mu iznosi 271 grama, a baterija ima kapacitet od 4500 mAh. Ispod haube se nalazi najnoviji Snapdragon 8 Gen1 procesor, 12 GB RAM-a i 256 ili 512 GB interne memorije.

Tu su i stereo zvučnici, trostruka 50 MP kamera, 42 MP selfie kamera, podrška za 4K HDR video, a softverski temelj je Android 12. Prema trenutno dostupnim informacijama, Honor Magic V nije opremljen zaštitom od vode, kao ni bežičnim punjenjem.

Cena osnovnog modela u Kini iznosi 9.999 juana (1380 evra), a onog sa više skladipnog prostora 10.999 juana, odnosno 1520 evra. Ako uređaj bude predstavljen i za evropsko tržište, svakako treba očekivati nešto više cene.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.