Samsung proizveo 300 miliona pametnih telefona u 2021. godini


Uprkos činjenici da je pandemija koronavirusa usporila proizvodnju komponenata potrebnih za pametne telefone, Samsung ih je u 2021. godini uspeo napraviti čak 300 miliona, navodi se u izveštaju The Eleca.

Naime, iza 238,8 milijuna uređaja stoji južnokorejska kompanija, dok su njih preko 60 miliona napravili ODM-ovi (Original Design Manufacturer). Reč je o kineskim kompanijama Wingtech i Huaqin, koje proizvode neke od jeftinijih Galaxy pametnih telefona.

Međutim, uprkos brojci od 300 miliona, navodi se da je Samsung isporučio tek oko 200 miliona pametnih telefona. Razlog tome je, navodno, činjenica da je proizvodnim jedinicama potrebno i do dva meseca da dođu do distributera.

Samsung je prema prethodnim planovima nameravao da isporuči svih 300 miliona pametnih telefona u 2021. godini, ali planove su im pomrsili problemi sa proizvodnjom u Vijetnamu, što je na kraju rezultovalo i niskom prodajom uređaja iz Galaxy S21 serije.

Iako je to možda teško za poverovati, uređaji iz Galaxy S21 serije najgore su se prodavali od svih Samsung-ovih flagship telefona. Kompanija je, prema izvorima The Elec-a, prošle godine uspela isporučiti oko 20 miliona primeraka, dok je inače ta brojka kod S serije otprilike duplo veća.

Ali, takođe se istakla činjenica da se prošle godine južnokorejski tehnološki gigant usredotočio na isporuku Galaxy A i Galaxy M serije pametnih telefona, diverzificirajući tako svoj lanac snadbevanja komponentama.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.