Samsung se pohvalio odličnom prodajom preklopnih pametnih telefona


Samsung-ovi Galaxy Z Fold 3 i Z Flip 3 pametni telefoni nekima se čine kao loša investicija, delom zbog visoke cene, ali i činjenice da ne nude u potpunosti flagship iskustvo, ako se, naravno, izuzme mogućnost sklapanja.

Ali, Samsung se objavom na svom blogu pohvalio da im prodaja sklopivih telefona nikad nije bila bolja. Naime, kompanija tvrdi da su u 2021. prodali čak četiri puta više sklopivih telefona, nego u 2020. godini, a sve zahvaljujući, kako kažu, novom Z Fold-u i Z Flip-u.

"Kada je Samsung Electronics otkrio svoj prvi prototip fleksibilnog ekrana 2011. godine, malo je ljudi shvatilo da su svedočili budućnosti mobilne industrije. Sada, deceniju kasnije, Samsung je isporučio četiri puta više sklopivih uređaja nego 2020., premašivši trostruki rast tržišta koji su analitičari očekivali", saopštili su iz južnokorejske kompanije.

Budući da Samsung nije otkrio tačne brojke prodanih uređaja, a navodno čini oko 88 posto ukupnih sklopivih telefona na tržištu, The Verge nagađa da su ih u 2021. godini prodali oko 10 miliona. Kompanija očekuje da će se ove brojke povećati 10 puta do 2023. godine, što su vrlo ambiciozne, ali sasvim realistične pretpostavke.

"Uspostavljajući potpuno novu kategoriju mobilnih uređaja pre desetak godina, Samsung je podigao lestvicu mobilnih inovacija. Kompanija će u sledećoj deceniji nastaviti sa izumima u mobilnom iskustvu", zaključuju iz Samsung-a.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.