Sve nove Apple-ove računare pokretaće njihov hardver?


Prva polovica godine mogla bi da bude izuzetno uzbudljiva i zanimljiva za Apple i sve ljubitelje njihovih proizvoda. Prema Marku Gurmanu iz Bloomberg-a, Apple se već do konferenciji WWDC koja se tradicionalno održava u junu, namerava u potpunosti prebaciti na vlastiti hardver, što znači da će sve nove modele njihovog hardvera pokretati Apple Silicon, umesto Intel-a.

Tranziciju na sopstveni hardver Apple je najavio upravo na WWDC-u 2020. godine te su tada najavili kako će trebati dve godine dok se ta tranzicija ne dovrši. Čini se kako pandemija nije uticala na njihove planove i kako će zaista sredinom godine Cook zatvoriti dugogodišnje poglavlje saradnje sa Intel-om i korišćenje njihovog hardvera.

Do WWDC-a Apple bi trebao predstaviti nekoliko novih računara koja će sva, dakle, pokretati njihov hardver - M1 Pro i M1 Max čipovi. Gurman spominje Mac Pro, potpuno novi Mac Mini i iMac Pro koji će imati još veći ekran. Prvi model iMac-a sa M1 čipsetom imao je 24-inčni ekran, dok su trenutno i dalje dostupni modeli sa 27-inčnim ekranom koje pokreće Intel-ov hardver. Hoće li veći iMac-ovi sa Apple-ovim hardverom takođe imati ekrane dijagonale 27 inča ili će biti još veći, trebali bi da saznamo uskoro.

Dobre vesti stižu i za one koji razmišljaju o kupovini Apple-ovog popularnog laptopa MacBook Air. Naime, ove godine možemo očekivati novu verziju koja će doneti najveći redizajn od kada je predstavljena prva generacija Air-a. Šta to konkretno znači, nije poznato, ali ono što je poznato jeste da bi ga trebao pokretati čipset M2. Nova generacija Apple-ovog hardvera, prema trenutnim saznanjima, neće doneti radikalna poboljšanja, već marginalno poboljšanje brzine. Osim novog i redizajniranog Air-a, Gurman kaže da Apple trenutno radi i na nadograđenoj verziji najjeftinijeg MacBook-a Pro.

Ovim informacijama treba dodati i kako će, verovatno već u martu, Apple predstaviti i novu verziju cenovno najpristupačnijeg iPhone-a, modela SE koji bi, osim novog i snažnog hardvera, trebao da dobije i podršku za 5G.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.