Ugašen Popcorn Time


Popcorn Time je poslednjih osam godina služio kao jedan od vladara piratske scene, kad je reč o besplatnom streamingu filmova i serija. U svojim najboljim danima opsluživao je milione korisnika, nudio je hiljade naslova, a mnogi su isticali kako mu je korisnički interfejs bolji od onog Netflix-ovog. Ali, svemu jednom dođe kraj.

Autori ovog servisa, koji su ga povremeno znali seliti po raznim domenima i tako uspešno izbegavali pokušaje gašenja, sada su zaključili da ovakav servis "svetu više ne treba". Piratski streaming kako su ga oni zamislili, pokretan BitTorrent protokolom, više nije zanimljiv, a korisnici se okreću konkurenciji. Tako je "pao" Popcorn Time, ne kao žrtva pravnih akcija holivudskih filmskih studija ili policijske racije, već kao rezultat manjka interesa korisnika.

Na dosadašnjem domenu na kome se nalazio, Popcorn-Time.tw, danas stoji tek poruka R.I.P., uz vizualni prikaz – grafikon sa Google Trends-a koji pokazuje kako je ovaj servis izgubio na popularnosti tokom proteklih nekoliko godina.



Ali, popularnost piratskog streaminga kao takvoga u svetu ne jenjava. Korisnici su se danas okrenuli raznim piratskim IPTV servisima, što besplatnima što naplatnima, do kojih često dolaze kupovinom Android TV boxev-a sa predinstaliranim piratskim aplikacijama.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.