Windows 11 konačno dobio osveženi indikator glasnoće


Sad već davne 2012. godine, sa Windows-om 8 stigao je indikator glasnoće na kakav su se navikli svi korisnici Microsoft-ovog operativnog sistema. Crna traka koja se pojavljuje prilikom klika na ikonicu zvučnika i nakon prilagođavanja glasnoće nestaje, činila se u to vreme kao pravi novitet, ali gotovo 10 godina kasnije, situacija je nešto drugačija.

Windows 11 doneo je korisnicima osvežen i pojednostavljen interfejs unutar kojeg se takav indikator glasnoće jednostavno ne uklapa. Iz tog ga je razloga Microsoft u novom insider buildu odlučio osvežiti, uz naravno još neke „sitnice“.

"Ažurirali smo dizajn za hardverske indikatore za svetlinu, glasnoću, privatnost kamere, uključivanje/isključivanje kamere i avionski način rada, kako bi se uskladili sa načelima dizajna Windows-a 11", saopštila je voditeljka Microsoft Windows Insidera, Amanda Langowski.

Langowski je takođe istakla da će osveženi indikatori biti u skladu sa svetlom ili tamnom temom sistema, pa nište neće odskakati od ostatka, što će korisnike zajedno sa novim dizajnom verovatno obradovati.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.