Zaposlena u školi ukrala učenicima preko 3.000 iPod-a i preprodajom dobro zaradila


Zanimljiv slučaj stiže iz Novog Meksika u Sjedinjenim Američkim Državama. Naime, 46-godišnja Kristy Stock, zaposlena u tamošnjoj školi, osuđena je na 18 meseci zatvora jer je učestvovala u krađi i preprodaji više od 3.000 iPod-a namenjenih indijanskim učenicima.

Naime, prema sudskim dokumentima, ova "akcija" je započela još 2013. godine kada je Stock bila zadužena za program u jednoj školi u Novom Meksiku, osmišljen za pružanje uređaja indijanskim učenicima koji žive u rezervatima.

Stock je, kako prenosi Engadget, upotrebila donacije za kupovinu iPod-a koji bi učenicima trebali služiti za poučavanje čitanja i matematike. Međutim, ona je uz pomoć svog prijatelja Jamesa Bendera i Saurabha Chawle, sve uređaje slala u Maryland odakle su se onda prodavali na eBay-u i Amazon-u.

Navodi se da je Chawla bio glavni preprodavac, koji je, usput, koristio Benderov eBay nalog za preprodaju, jer je njegov bio suspendocan. Budući da je Bender bio samo posrednik, Stock je direktno počela da komunicira sa Chawlom tek koju godinu kasnije, pružajući mu informacije o modelu, boji i količini uređaja.

Na koncu je Stock priznala da je zaradila više od 800.000 dolara prodajući ukradene iPode u razdoblju između 2013. i 2018. godine. Osim toga, takođe je optužena i za utaju poreza u iznosu od 270.000 dolara, ali to je ipak "mala beba" za Chawlu koji je osuđen na pet i po godina zatvora jer nije platio više od 700.000 dolara poreza.

Bender je u međuvremenu osuđen na godinu dana zatvora, dok je Stock dobila zatvorsku kaznu od 18 meseci.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.