Apple će ove godine navodno predstaviti Mac računare sa M2 čipom


Bloomberg-ov reporter Mark Gurman, otkrio je u svom poslednjem Power On biltenu da se Apple ove godine sprema da predstavi M2 čip koji će pokretati nadolazeći 13-inčni MacBook Pro, Mac Mini, 24-inčni iMac i redizajnirani MacBook Air.

Gurman, naime, smatra da će CPU M2 čipa biti nešto brži od M1 i da će deliti istu arhitekturu sa osam jezgara. Pravo "pojačanje" bi trebalo da se vidi kod grafičkih jezgara, koje mogu skočiti sa sedam ili osam, na njih devet ili 10. Do 2023. godine, Apple bi mogao predstaviti Pro i Max verziju M2 čipa, kao i najaviti M3, tvrdi Gurman.

Osim M2 čipa, Gurman očekuje da će Apple predstaviti i veći iMac Pro sa M1 Pro i Max čipovima, kao i manji Mac Pro, koji će doći, kako ističe, sa ekvivalentom dva ili četiri M1 Max čipa. Kad je reč o Mac Mini-ju kojeg već pokreće M1, reporter Bloomberg-a tvrdi da će on dobiti nadograđenu M1 Pro verziju.

Apple će navodno nova Mac računare izbaciti u dva navrata – u martu i u maju ili junu. Dakle, prema dosadašnjim glasinama, kompanijin događaj 8. marta doneće novi iPhone SE, iPad Air i barem jedan novi Mac.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.