Apple-ov tri godine star A13 čip ''pojeo'' Samsung-ov novi Exynos


Samsung Galaxy S22, S22+ i S22 Ultra, su najnoviji flagship telefoni južnokorejske kompanije. Iako u nekim regionima dolaze sa nešto superiornijim Snapdragon 8 Gen 1 SoC-om, to se ne može reći i za naše tržište, gde će stići sa kompanijinim Exynos-om 2200.

Oko "Snapdragon vs Exynos" bitke ne mora se puno govoriti, većina korisnika radije bira verziju Samsung-ovih telefona sa Qualcomm-ovim čipom. Slična "tradicija" se nastavlja i ove godine, jer testovi pokazuju da je A13 Bionic čip iz iPhone-a 11 nešto jači od najnovijeg Exynos-a u pojedinim S22 modelima.

Kako prenosi ZDNet, najnoviji uporedni testovi pokazuju da A13 čip ima bolje GPU i CPU performanse na iPhone-u 11, nego što to ima Exynos 2200 na Galaxy S22 modelu. Dalje, ističe se i problem pregrejavanja Samsung-ovog novog čipa, zbog kojeg će neki korisnici preskočiti njihove nove telefone.

S druge strane, Samsung se "na sva zvona" hvalio Galaxy S22 Ultrom, ali uporedni testovi pokazuju da mu performanse "kiksaju" za iPhone 13 Pro Max-om koji pokreće A15 Bionic čip. To su, naime, pomalo poražavajući rezultati, ali svakako treba napomenuti da benchmark testovi ne pokazuju uvek pravu sliku.

Brojni analitičari mobilnog tržišta smatraju da je Samsung previše žurio sa izbacivanjem Galaxy S22 serije pametnih telefona, pa bi moglo biti još pritužbi korisnika i kvarova. Ali, kako stvari za sada stoje, neki od već uočenih problema mogli bi se popraviti naknadnim ažuriranjima, na čemu južnokorejska kompanija već radi.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.