Apple-ovi planovi uključuju iPhone, ali i MacBook sa savitljivim ekranom


Većina velikih mobilnih kompanija poput Samsung-a, Xiaomi-ja, Oppa i Huawei-ja već je predstavila modele savitljivih pametnih telefona, ali jednog imena nema na tom popisu - Apple-a. Cookovoj kompaniji savitljivi uređaji nisu prioritet, barem ne još, dok se tehnologija ne usavrši.

Ali to ne znači da se iza zatvorenih vrata Apple-ovih laboratorija već ne razvija takva tehnologija i takvi uređaji. O savitljivom iPhone-u glasine kruže već neko vreme, ali iPhone Fold ili kako će se konačan uređaj već zvati, ne treba očekivati tako skoro. Poslednje glasine kažu kako to neće biti pre 2025. godine pa je jasno da će do tada tehnologija značajno napredovati pa bi i ekrani trebali da budu izdržljiviji.

Prema nekim predviđanjima 2025. na tržištu savitljivih pametnih telefona isporučiće se nešto manje od 28 miliona telefona, što je veliki porast u odnosu na prošlogodišnjih 7,1 miliona, ali to je i dalje samo skromni udeo od ukupne godišnje prodaje smartphonea. Tada bi na tržištu, ako su glasine istinite, trebao konkuririsati i savitljivi iPhone. Dok smo za planove za takav model Apple-ovog telefona već čuli, do sada se nije previše govorilo o Apple-ovom savitljivom laptopu.

Nove i, naravno, neslužbene informacije kažu kako u toj kompaniji trenutno razmišljaju o savitljivom MacBook-u dijagonale ekrana od oko 20 inča sa 4K rezolucijom. Laptop bi se koristio slično kao i Lenovo-v ThinkPad X1 Fold - kao veliki tablet (čak i kao veliki monitor sa kojim bi se mogli povezivati drugi uređaji) ili, kada se savije ekran, donji deo može se koristiti kao virtuelna tastatura, a gornji kao klasičan ekran laptopa.

Za one kojima se ovakva vrsta savitljivog Mac-a čini kao odlična ideja, loša vest je da će na nju morati da čekaju još dosta vremena. Naime, mediji spominju 2026. ili 2027. godinu, a jasno je i kako će taj uređaj biti namenjen za one malo dubljeg džepa.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.