Apple uvodi promene koje bi trebale da spreče neovlašćeno praćenje AirTag-ovima


Nakon što je priličan broj ljudi, koji ne koristi Apple-ove usluge, otkrio AirTag kojim ih je bilo moguće pratiti, u Apple-u su se odlučili da preduzmu određene mere.
Podsetimo, AirTag-ovi su mali uređaji, veličine kovanice, koji su zamišljeni kao pomoć u pronalasku izgubljenog prtljaga, ključeva, kućnih ljubimaca i sličnog. Ali, sve je više slučajeva u kojima su iskorišćeni i za neovlašćeno praćenje osoba, koje nisu bile svesne da im je neko podmetnuo AirTag i da ih prati zahvaljujući Apple-ovoj "Find My" mreži.

Prema informacijama koje su objavili, planiraju da uvedu promene koje bi olakšala pronalazak AirTag-ova i ranije upozorenje osobama da se AirTag nalazi u njihovoj blizini.

Prilikom prvog spajanja AirTag-a sa uređajem i Apple-ovim korisničkim profilom, korisnici će videti upozorenje da je korišćenje uređaja za praćenje osoba kazneno delo.

Korisnicima koji koriste aplikaciju za AirTag (bili na iOS-u ili Android-u), ranije će stići upozorenje o "neželjenom praćenju", ako pametni telefon detektuje uređaj u njihovoj blizini. Takođe, korisnici Apple-ovih telefona iPhone 11, 12 i 13 moći će koristiti "precizno traženje" kako bi lakše pronašli nepoznati AirTag u njihovoj blizini. Do sad je to mogao napraviti samo vlasnik AirTag-a.

Kako bi im olakšao traženje nepoznatog AirTag-a, Apple je najavio da će pojačati zvuk koji uređaj ispušta prilikom traženja. U planu je i da AirTag koji nije u blizini vlasnika određeno vreme, počne da ispušta zvukove čim se pomeri. To bi trebalo pomoći osobama koje nemaju instaliranu AirTag aplikaciju da detektiraju neželjenog pratioca.

Ističu i kako sarađuju sa policijom u otkrivanju vlasnika neželjenih AirTag-ova i kako je ta saradnja rezultovala pronalaskom i hapšenjem osoba koje su neovlašćeno pratile i uhodile druge osobe.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.