Chrome osvežava dizajn svog logotipa


Dizajn logotipa za Google-ov web browser Chrome, menjao se kroz godine. Budući da su i oni sledili trend pojednostavljivanja i minimalizma.

Osam godina kasnije, stiže novi dizajn logotipa. On, kao što bi i očekivali, u potpunosti izbacuje senke i sve se nekako čini "ravno", osim plavog kruga u sredini, koji je nešto veći. Dizajner za Google Chrome, Elvin Hu, objavio je na svom Twitter nalogu vizualni prikaz novih promena.

"Pojednostavili smo glavnu ikonu brenda uklanjanjem senki, pročišćavanjem proporcija i posvetljivanjem boja, kako bismo se uskladili sa Google-ovim modernijim izrazom brenda", napisao je Hu.

Dizajner za Google Chrome takođe ističe da logotip Chromea neće izgledati isto na svakom operativnom sistemu. Tako će, na primer, na ChromeOS-u izgledati više šarenije, na MacOS-u će imati lagani 3D izgled da bi se više isticao, dok će na Windows-u imati izgled sa više gradacije.

Oni koji koriste razvojnu verziju Chrome-a, Chrome Canary, već sada će primetiti novi izgled logotipa, dok će ova promena za ostale korisnike stići u narednim mesecima.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši, želimo i tvoje mišljenje!
Broj komentara:
1
  1. Анониман kaže,

    2008 је био најбољи


Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.