Facebook-u prvi put pao broj aktivnih korisnika, a Meti pala vrednost za 200 milijardi USD


Problemi su zatekli i Marka Zuckerberga, izvršnog direktora Mete, koji se trenutno suočava sa rekordnim padom korisnika na Facebook-u. Naime, od osnivanja Facebooka, njegov broj korisnika je uvek bio u rastu. Sada, nakon 18 godina, brojka dnevno aktivnih korisnika po prvi puta je pala, saopštili su iz kompanije.

Uz to su, naravno, pale i dionece za oko 20 posto, što je odmah smanjilo tržišnu vrednost Mete za oko otprilike 200 milijardi dolara. Facebook je izgubio oko milion dnevno aktivnih korisnika u Severnoj Americi, gde najviše i zarađuje od oglašavanja pa je to na kraju dovelo do ukupnog smanjenja broja korisnika koji se svakodnevno prijavljuju na mrežu.

Pad se, dakle, ne čini tako veliko. Facebook sada ima 1,929 milijardi dnevno aktivnih korisnika, dok ih je u trećem kvartalu 2021. godine imao 1,93 milijardi. Ali, kako prenosi The Verge, ovaj pad je verovatno odraz sve veće nerelevantnosti Facebook-a za mlade, o čemu je otvoreno govorio i Zuckerberg još u oktobru prošle godine.

Uprkos tome, Meta je samo prošle godine, doduše uglavnom od oglašavanja, ostvarila gotovo 40 milijardi dolara dobiti, pa se može reći da je još uvek profitabilna. Međutim, njihov Reality Labs u kojem razvijaju svoje VR funkcije, imao je prihod od svega 2,3 milijarde, a gubitke od čak 10 milijardi dolara.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.