Google Chrome na Android-u uskoro ostaje bez jedne od najkorišćenijih funkcija


Data Saver, odnosno Lite Mode, je funkcija koju dobro znaju "štedljivi" korisnici Google Chrome-a. Za korišćenje je dostupna na Android pametnim telefonima još od 2014. godine, ali uskoro u potpunosti odlazi sa Google-ovog mobilnog web browsera, piše 9to5Google.

Funkcija je, naime, bila idealna za vlasnike pametnih telefona koji nisu imali mobilnog interneta na bacanje, pa im je Lite Mode uveliko pomogao da uštede koji "gigabajt". Ali, Google, čini se, više ne vidi svrhu te funkcije, jer sve više i više ljudi ima neograničen mobilni Internet, a i, kako kažu, Chrome je "štedljiv" i po zadatim podešavanjima.

"Poslednjih godina, videli smo smanjenje troškova mobilnih podataka u mnogim zemljama, a u Chrome smo uveli brojna poboljšanja da bismo dodatno smanjili upotrebu podataka i poboljšali učitavanje web stranica", objašnjavaju iz Google-a.

Iako se Lite Mode uklanja, Google navodi da ostaju predani osiguravanju da Chrome pruži brzo iskustvo učitavanja web stranica na mobilnim uređajima. Funkcija odlazi u istoriju verzijom Chrome-a M100 za Android, koja će korisnicima biti dostupna za preuzimanje 29. marta.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.