Google gasi još jedan servis koji niko nije koristio


Neuspešna priča o mreži Google+, koja je trebala da konkuriše pre svega Facebook-u, zaključena je u aprilu 2019. godine. Tada je Google+ službeno ugašen za privatne korisnike, ali iz kompanije su stvar pokušali da spasu "okretanjem", pa su resurse iz ove mreže preusmerili ka servisu Google Currents, društvenoj mreži za poslovne korisnike. Currents je trebao da posluži kao alat za internu komunikaciju zaposlenih u kompanijama koje su se odlučile da ga implementiraju. Izgledom i mogućnostima nije se preterano razlikovao od servisa Google+, a sada vidimo da sa svojim prethodnikom deli i istu sudbinu.

Google je, naime, u sklopu objave vezane za otvaranje novih funkcionalnosti u servisu Spaces (koji je sada deo poslovnog paketa Workplace), objavio i kako će ugasiti svoj Google Currents. To će se dogoditi postupno, početkom sledeće godine, nakon što svi korisnici svoj sadržaj prebace na Spaces.

U principu, oni to žele sprovesti kao "nadogradnju" servisa Currents na napredniji Spaces. Prvi koraci biće ukidanje malo koriščenih funkcija iz postojećeg servisa, a početkom 2023. Currents će preseliti na "digitalno groblje" ugašenih Google-ovih usluga.

Poznati nezavisni servis "Google Graveyard – Killed by Google" već je ažuriran. Nakon nedavno najavljenog gašenja programa YouTube Originals, na ovoj je stranici kao nasvježiji "pokojnik" naveden Google Currents, s datumom smrti "mart 2023.", i odlaskom na groblje Google-ovih usluga u uzrastu od gotovo četiri godine. S ovim dodatkom, broj Google-ovih ugašenih servisa i usluga narastao je na 264.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.