Google lansira Chrome OS za PC i Mac


Ako ste ikada poželeli da koristite Google-ov Chromebook, ali zbog nepostojanja istog na našem tržištu, sada biste mogli da dođete na svoje, i to na sasvim neočekivan način. Naime, Google je objavio kako lansira Chrome OS za Windows PC i Mac.

Chrome OS je inače Google-ov operativni sistem koji se isporučuje na Chromebook računarima, a uskoro ćete ga, ukoliko to želite, moći instalirati na postojeći PC ili Mac računar, barem prema tvrdnjama Google-a.

Nova verzija nosi naziv Chrome OS Flex, što upućuje na fleksibilnost, a u Google-u navode da će ga je moguće instalirati kroz nekoliko minuta. Chrome OS Flex deli izvorni kod sa onim na Chromebook-u, a razlike bi se mogle osetiti samo u detaljima, što će zavisiti o konfiguraciji vašeg računara.

Ukoliko želite rani pristup ovoj mogućnosti, posetite Chrome Enterprise stranicu. Imajte na umu da se radi o ranoj verziji, što znači da su mogući određeni bugovi. Ipak, tu je i mogućnost bootovanja sa USB sticka, kako biste mogli isprobati Chrome OS, a da ne napravite nered na svom računaru.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.