Instagram omogućio masovno brisanje i nove kontrole profila


Instagram je uveo nove kontrole profila koje omogućavaju korisnicima da masovno brišu komentare i postove, kao i da pregledaju protekle interakcije i istoriju pretraživanja.

Nove funkcije će biti dostupne u novoj sekciji korisničkih profila pod nazivom "your activity", a cilj je olakšati pronalazak i uklanjanje prethodnih interakcija. Iako je tehnički bilo moguće uklanjati prethodne lajkove, komentare i postove na Instagram-u, to je bilo moguće samo ručno jedan po jedan, naravno, ne računajući potpuno uklanjanje celog korisničkog profila.

Sada u sekciji "your activiti" postoje prečice za pregled ranijih postova i storyja, kao i lajkova i komentara na feedovima drugih korisnika. Tu su i prečice za pregled vremena provedenog na aplikaciji, za istoriju pretraživanja, klikova na linkove i aktivnosti na nivou profila poput promene korisničkog imena.

Instagram je najavio promene u decembru ističući da bi mogle biti "posebno važne za tinejdžere kako bi u potpunosti razumeli koje informacije dele na Instagram-u". Aplikacija je ponovo pod pritiskom da kreira i ponudi više bezbednosnih mogućnosti za mlađe osobe, a nove mogućnosti uključujući uklanjanje prethodnih aktivnosti bi mogle da budu korak ka smaenju pomenutog pritiska.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.