Novi model iPhone-a mogao bi da košta samo 300 dolara?


Ako je verovati analitičarima, Apple za ovu godinu priprema najveći broj hardverskih noviteta u istoriji. Do kraja godine možemo očekivati nove modele pametnih telefona, tableta, laptopova i stonih računara, slušalica, a možda prvi put vidimo i njihove pametne naočarle, iako je moguće da ih kompanija i odloži za sledeću godinu.

Prve nove uređaje koje će Apple predstaviti očekujemo jako brzo - spominje se 8. maert te bi, među novitetima, trebala da bude i nova generacija najjeftinijeg iPhone-a. Model iPhone SE pokazao se prilično popularan među ljubiteljima Apple-a jer za pristupačnu cenu (za standarde ove kompanije), donosi kompaktan i kvalitetan uređaj sa snažnim hardverom.

Treća generacija ovog telefona koju očekujemo za desetak dana trebala bi da zadrži sličan princip, uz poneke novitete, od kojih je najveća novost podrška za 5G mreže. Dakle, od iPhone-a SE 5G možemo očekivati dizajn iz prošle decenije, najmoderniji čipset i bolju kameru.

Ipak, čini se kako bi najzanimljivija informacija vezana uz ovaj smartphone mogla biti njegova cena. Prema analitičaru Johnu Donovanu, ona bi mogla iznositi samo 300 dolara, što je 100 dolara jeftinije od njegovog prethodnika. Mediji za te informacije kažu da su "predobre da bi bile istinite", a uskoro bi trebali saznati koliko ima istine u njima.

Daniel Ives, analitičar Wedbush Securitiesa veruje kako se cena ipak neće menjati i da će iznositi 399 dolara, ali ipak ne isključuje mogućnost niže cene. Prema Apple-ovim standardima, 300 dolara je prilično niska cena za novi model telefona i nije teško zaključiti da bi potražnja za iPhone-om po toj ceni zaista bila velika.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.