Predstavljen Starlink Premium internet


SpaceX nastavlja gradnju velike konstelacije Starlink internet satelita pa je ovih dana u svemir poslao novu "eskadrilu" koja će nam još malo zagaditi orbitu i astronome dovesti na ivicu očaja.

Zajedno sa novim lansiranjem satelita, SpaceX je predstavio i novu Starlink Premium uslugu interneta, koja će omogućiti brzine preuzimanja podataka brzinama između 150 i 500 Mbps, uz latenciju između 20 i 40 ms, dok će se i brzine uploada povećati na 20 do 40 Mbps.

Korisnici nove Premium usluge dobiće nešto veći "tanjur" koji će montirati na krov, a SpaceX kaže da je novi servis dizajniran za poboljšane performanse u ekstremnim vremenskim uslovima i namenjen korisnicima sa "velikim potrebama" koji će, kako kažu, "dobiti propusnost za kritične operacije čak i u vreme najvećeg korišćenja mreže". Korisnici će takođe imati pristup prioritetnoj podršci 24/7, a kao i kod standardne usluge, nema ugovora ili ograničenja podataka.

Naravno, uz povećanje performansi dolazi i povećanje cena, pa će vas Starlink Premium koštati 500 dolara mesečno, što je poprilično više od 99 dolara koliko se plaća standardna usluga. Pored toga, prelazak na Premium uključuje i izdavanje dodatnih 2.500 dolara za antenu i novi hardver, što je pet puta više od cene postavljanja standardne usluge od 499 dolara.

SpaceX kaže da će prve isporuke nove opreme i usluge krenuti u drugom tromesečiju ove godine.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.